Ledning

Ledande befattningshavare i Enlabs

Robert Andersson

Chief Executive Officer (CEO)

Robert är VD- och koncernchef för Enlabs sedan mitten av april 2018. Robert har 5,5 års studier inom eknomi samt dator och systemvetenskap. Han har lång erfarenhet av ledande positioner inom olika företag, bland annat som VD för Catena Media och River. Innan dess jobbade han på spelutvecklaren DICE i Stockholm med ansvar för affärsutveckling. Robert är även styrelseordförande i spelutvecklaren Isbit games.

Robert är oberoende i förhållande till större aktieägare och innehar 500 000 aktier i Enlabs.

Sami Koponen

Head of Media

Sami anställdes under hösten 2018 för att driva och utveckla affärsområdet Media. Sami kommer närmast från Mr. Green där han var regionansvarig och tillförordnad Head of SEO. Han har studerat Computer Science vid University of Eastern Finland och har även erfarenhet från bl.a. Catena Media och Taxify.

Sami är oberoende i förhållande till större aktieägare och innehar 109 349 aktier i Enlabs.

Davit Khatashvili

Chief Technology Officer (CTO)

Davit började på Enlabs 2017 som IT-produktägare och befordrades 2019 till CTO. Davit har en kandidatexamen i Arts and Science från Ilia State University of Georgia. Under de senaste 11 åren har han haft flera roller inom branschen.

Davit är oberoende i förhållande till större aktieägare och innehar 0 aktier i Enlabs.

George Ustinov

Chief Financial Officer (CFO)

George började på Enlabs 2017 och blev befordrad till CFO 2018. Han har en kandidatexamen i ekonomi och management från University of Latvia. Innan han kom till Enlabs arbetade han som redovisningschef på Cream Finance och före det på revisionsbyrån EY.

George är oberoende i förhållande till större aktieägare och innehar 100 000 aktier i Enlabs.

Adam Jonsson

Head of Investor Relations

Adam anställdes under 2018 som Group Controller och tog under hösten 2018 över ansvaret för investerarfrågor. Adam kommer närmast från PricewaterhouseCoopers och har en kandidatexamen i ekonomi och management från Lander University, SC, USA.

Adam är oberoende i förhållande till större aktieägare och innehar 500 aktier i Enlabs.

Alnis Vitols

Head of Legal

Alnis anställdes till bolaget i början av 2019 och har två magisterexamen i juridik från Lettland och England. Under de senaste åren har Alnis ansvarat för juridiska avdelningar på bolag verksamma inom reglerade marknader, till exempel luftfart, finans och fintech. Alnis startade sin arbetskarriär som croupier i bolagets dåvarande fysiska kasinon.

Alnis är oberoende i förhållande till större aktieägare och innehar 0 aktier i Enlabs.